Lichaamsbehandelingen

Hotstonemassage
Een Hotstone massage is een massage met warme stenen. Heerlijk voor de koudere tijden van het jaar. Tijdens een Hotstone massage wordt het lichaam ingesmeerd met een essentiële olie om de stenen goed te laten glijden tijdens de massage.
Dit geeft het effect dat er niet alleen een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, organen gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans. Blokkades in spierweefsel worden mede hierdoor makkelijker opgelost. Bovendien zal het lichaam, als gevolg van de behandeling, meer gaan transpireren zodat ontgiften via de huid wordt vergemakkelijkt.
Een Hotstone massage is bovenal een weldaad om van te genieten!
Cuppingmassage
Wat is Cupping?
Cupping therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel  van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups.

Aroma massage
Is een massage waarbij het gehele lichaam wordt gemasseerd.
De aroma therapie massage is een bijzonder doeltreffende massage, waarmee elk gevoel van spanning en stress totaal verdwijnt, tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme aromatische essentiële oliën. Deze oliën hebben een heilzame werking op lichaam en geest en voorzien de huid van voedingstoffen en helpen de spieren te ontspannen. Heerlijk relaxen, ontspannen en genieten van heerlijke geuren tijdens deze aromatherapie massage.

Klassieke massage
Klassieke Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong.
Het Arabische woord - mass - betekent 'onderzoekend aanraken'. Ook veel namen voor de gebruikelijke massagetechnieken zijn aan het Frans ontleend: effleureren, pétrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren.
Deze vijf handgrepen worden in de hele geschiedenis van de massage beschreven. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde. De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht. Klassieke massage wordt ook gebruikt om uw lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen of voorkomen worden.
Door massage krijg je de gelegenheid om tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Het is heerlijk om even niets te moeten maar genieten van rustgevende olie onder het genot van een zacht muziekje.

Massage heeft een gunstige werking op:
• (spannings) hoofdpijn en vermoeidheid
• herstel na ziekte of blessure
• afvoer van afval- en gifstoffen
• betere doorbloeding van de spieren
• een betere ontspanning en energiedoorstroming
• bewustwording van eigen houding en preventie van overbelasting vitalisering van lichaam en geest. De nachtrust verbetert aanzienlijk als je ontspannen bent. Hierdoor kun je de volgende dag ook beter uitgerust aan de dag beginnen.